Login

Welk beroep vind jij leuk?

Ontdek het op het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs).
Binnen het vmbo biedt Wolfsbos de volgende mogelijkheden:

  • Kaderberoepsgerichte leerweg
  • Basisberoepsgerichte leerweg
    Op beide niveaus wordt leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) aangeboden.
  • In de eerste klas word je geplaatst in een heterogene (dakpan)klas. Dat wil zeggen een klas met 2 niveaus: basis/kader of kader/mavo. Zo kun je ontdekken welk niveau het beste bij jou past.

Ook kun je op het vmbo verschillende profielen volgen zoals zorg & welzijn, bouw, installatie- en elektrotechniek, horeca en dienstverlening & producten. Dit doe je binnen de beroepsgerichte vakken. Deze vakken gaan écht leven door inspirerende opdrachten, projecten op het leerplein, stages, kijkdagen op het mbo en gastsprekers. Hierdoor kom je erachter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en welke vervolgopleiding bij jou past. Zo kun je je in leerjaar 3 en 4 goed voorbereiden op een opleiding in het mbo. Met onder andere het Alfa-college (mbo) zijn afspraken gemaakt over aansluitende en soms zelfs versnelde leerroutes.

Als school willen we bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een persoon die:
Zelfstandig overwogen keuzes kan maken en hier ook voor staat.
Interesse heeft voor actuele ontwikkelingen in de samenleving.
Niet alleen goed om zichzelf denkt maar ook oog heeft voor anderen.
Vmbo op loactie Harm Smeenge

Kies het profiel dat bij jou past

De eerste twee leerjaren van het vmbo volgen alle leerlingen hetzelfde onderwijs in maximaal 11 vakken, waaronder de leergebieden Mens & Natuur, Mens & Maatschappij, Mens & Techniek en Mens & Cultuur. Na het tweede jaar kies je voor één van de volgende profielen:

  • Zorg & Welzijn*
  • Dienstverlening & Producten*
  • Produceren, Installeren & Energie*
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie*
  • Bouw, Wonen & Interieur*

* profiel wordt aangeboden bij aanmelding van minimaal 15 leerlingen.

Vmbo op locatie Dikkenberg

VMBO met Leerweg Ondersteunend Onderwijs (lwoo)

Als leren niet vanzelf gaat, is het mogelijk om een onderwijs ondersteuningsarrangement te krijgen. Deze ondersteuning kan bijvoorbeeld zijn dat je in een kleine klas zit. Of dat je met iemand in school regelmatig een begeleidingsgesprek hebt. Zo’n arrangement kan voor één of meerdere jaren zijn en helpt je om het niveau te behalen dat je in je hebt. Lees meer over lwoo op Wolfsbos >>

"Ik heb al veel nieuwe vriendinnen gemaakt op school."
"Mijn mentor is eigenlijk net een coach, ze denkt met mij mee en helpt waar het nodig is. "
"Op school krijg ik de ruimte om zelf ook met ideeën te komen."
Kies je eigen profiel

Haal het beste uit jezelf met daltononderwijs

Op het vmbo worden de lessen gegeven vanuit de daltonprincipes. Voor jou betekent dat, dat je zelfstandiger en verantwoordelijker wordt en goed leert samenwerken met andere leerlingen. De docenten zijn betrokken, geven je ruimte voor initiatief en helpen je graag om het beste uit jezelf te halen.

Dalton beroepen college

Vragen & informatie VMBO/LWOO

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:
Robin Steenbergen, basisschoolcoördinator
E-mailadres: steljevraag@wolfsbos.nl

Veel gestelde vragen

In principe is er geen verschil tussen de mavo en het vmbo-tl. Het vmbo-tl is een niveau van onderwijs op de middelbare school in Nederland. De afkorting vmbo-tl staat voor ‘voorbereidend middelbaar onderwijs – theoretische leerweg’ en is het hoogste niveau van alle vmbo-opleidingen.

Elke leerling heeft een eigen mentor. Dit is ook gelijk het contactpersoon voor ouders/verzorgers. Mochten er speciale behoeftes zijn dan kan een leerling en/of ouder/verzorger dit kenbaar maken aan de mentor. Samen bekijken zij dan wat voor hulp er geboden kan worden. Zo heeft de school een zorgadviesteam om juist die leerlingen te begeleiden die dat nodig hebben.

RSG Wolfsbos bestaat uit vijf gezellige schoollocaties op één terrein. We zijn kleinschalig georganiseerd, waardoor je gemakkelijk je eigen plek vindt binnen de school. Zo volgen bijvoorbeeld de brugklasleerlingen van mavo, havo en vwo al hun lessen in een eigen gebouw, met een eigen ingang, schoolplein en aula.

Leerlingen kunnen op elke locatie iets te eten en/of te drinken kopen in de kantine. Een groot deel van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantines waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Als school vinden we het belangrijk om leerlingen bewust te maken van gezonde voeding. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens de lessen of als onderdeel van een project.

Onze school kent een tweejarige brugklasperiode, waarbij in iedere klas twee niveaus worden aangeboden. Zo kun je met een mavo-advies starten in de mavo/havo-klas en met een basis-advies voor het vmbo in een basis/kaderklas. In de zogenaamde ‘dakpanklassen’ word je uitgedaagd het hogere niveau op te pakken. Dit heeft als groot voordeel dat je de tijd en de ruimte krijgt om te ontdekken wat je talenten zijn en welk opleidingsniveau daarbij het beste past. Aan het einde van het tweede jaar maak je samen met je ouders en met ons, de definitieve keuze voor een opleiding. 

Sfeertje proeven!