Login
16 april 2024 Succesvolle Girls' Day Techniek 2024

Een dag kennismaken met de wereld van techniek: afgelopen donderdag 12 april was dit weer mogelijk voor jonge meiden tijdens de Girls’ Day. Bijna 80 leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) en Wolfsbos waren erbij.

De leerlingen van RvEC en Wolfsbos startten hun dag op het Alfa-college in Hoogeveen. Het Alfa-college is samen met Sterk Techniek Onderwijs (STO) Hoogeveen de initiatiefnemer van dit evenement. De bedrijven Distrivers, Ter Stege, Vepa, Betech Groep en HuneBouw verleenden hun medewerking. In verschillende rondes ontvingen zij leerlingen in hun bedrijf. Een prachtige manier om techniek in de praktijk te ontdekken!

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement om meiden kennis te laten maken met en te interesseren voor techniek. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Succesvolle Girls' Day Techniek 2024
Terug naar het overzicht