Login
3 juli 2023 Praktijkonderwijs Wolfsbos ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Fruit, verantwoorde tussendoortjes, gezonde broodjes en een watertap met gekoeld drinkwater. Het aanbod in de schoolkantine van het praktijkonderwijs van Wolfsbos ziet er aantrekkelijk uit. Niet voor niks heeft de locatie De Meander de Gouden Schoolkantine Schaal 2022-2023 van het Voedingscentrum ruimschoots verdiend. De schaal is de bekroning voor het gezonder inrichten van de schoolkantine.

Bewuste leefstijl belangrijk voor leerlingen
Op de locatie De Meander is het aanbod in de kantine nóg gezonder geworden: “Ten minste 80% van het aanbod bestaat nu uit gezonde broodjes, drinken en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantine waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Met het huidige aanbod in de kantines is het voor leerlingen extra makkelijk om een gezondere keuze te maken voor tussendoor of lunch. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. Locatie De Meander heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Gezonde voedingsgewoontes 
Ronnie van der Laan, conciërge van locatie De Meander en mede verantwoordelijk voor de gezonde Schoolkantine geeft aan: “Hoe ouder leerlingen worden, hoe meer ze zelf gaan bepalen wat ze eten en drinken. Ook kunnen ze bepaalde voedingsgewoontes ontwikkelen. Gezonde schoolkantines kunnen jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoontes. Want jong geleerd, is oud gedaan”. 

Praktijkonderwijs Wolfsbos ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal
Terug naar het overzicht