Login
20 maart 2023 Eindexamenleerlingen havo en vwo presenteren profielwerkstukken

Op dinsdag 14 maart hebben leerlingen van havo 5 en vwo-6 hun profielwerkstukken gepresenteerd. De avond bestond uit twee ronden, waarbij steeds 3 groepjes hun profielwerkstuk presenteerden aan belangstellende ouders, andere familieleden en vrienden en collega’s.

Voorafgaand aan de presentatie waren veel leerlingen zenuwachtig, maar de meeste groepjes zetten een mooie presentatie neer. Ouders gaven aan trots te zijn op hun kind en leerlingen gaven aan dat het erg leuk was om te zien waar anderen mee bezig waren geweest. Er was een grote variatie in presentatievormen met meegebrachte materialen zoals posters en krantenartikelen. Ook was er variatie in vorm van een profielwerkstuk. Naast de gebruikelijke onderzoeken met verslagen, was er dit jaar ook een toneelvoorstelling als profielwerkstuk, gegeven door Imke van der Bijl en Milena Koetschruiter.

Een opvallende presentatie deze avond was de foodtruck die bij de ingang van de school stond. Twee leerlingen (Bram Palma en Max de Zwarte) hebben voor hun profielwerkstuk voor bedrijfseconomie gewerkt aan het starten van een foodtruck en alles wat daarbij komt kijken (vergunningen, kamer van koophandel, inkoop en verkoop). De meesterproef was koken voor de docenten, die vooraf hun bestelling konden aangeven, en alle belangstellenden die in de loop van de avond langskwamen. De foodtruck was een succes, er is voor meer dan 900 euro omgezet.

Al met al een geslaagde avond, waar onze docenten heel wat presentaties hebben gezien en beoordeeld. 

Eindexamenleerlingen havo en vwo presenteren profielwerkstukken
Terug naar het overzicht