Login

Sinds april 2015 verzorgt de ISK-afdeling van Wolfsbos onderwijs aan anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Het aantal leerlingen varieert tussen 45 en 60 leerlingen, verdeeld over 4 klassen. Wolfsbos vindt het belangrijk om ook deze groep leerlingen een leeromgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uitgangspunten hierbij zijn: veiligheid, respect, rust, structuur en onderwijs op maat.

Als school willen we bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een persoon die:
Zelfstandig overwogen keuzes kan maken en hier ook voor staat.
Interesse heeft voor actuele ontwikkelingen in de samenleving.
Niet alleen goed om zichzelf denkt maar ook oog heeft voor anderen.
titel afbeelding

Het schakelen

In de klassen zitten leerlingen waarvan de ouders in Hoogeveen e.o. werken, statushouders, leerlingen die op het AZC wonen, uitwisselingsstudenten of anders. Het belangrijkste doel voor de leerlingen is om zo snel mogelijk Nederlands te leren en te schakelen naar een klas in het regulier onderwijs. Vanuit de ISK-klassen kunnen leerlingen op RSG Wolfsbos schakelen naar alle vier de locaties. De leerlingen die zijn geschakeld, kunnen nog extra begeleiding en ondersteuning krijgen van docenten, onderwijsassistenten en/of vrijwilligers op de ISK-afdeling. Leerlingen die niet in Hoogeveen wonen kunnen ook de overstap maken naar een school in of dichtbij hun woonplaats. Leerlingen die 16 jaar of ouder zijn, schakelen vaak naar een opleiding in het MBO en soms HBO.

titel afbeelding

Beste ISK-docent van Nederland

In april 2017 is Harma Graveland, NT2-docent en teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen, verkozen tot de beste ISK-NT2-docent van het jaar. De verkiezing was een initiatief van LOWAN, BV NT2 en Bisbee Flexonderwijs. Zelf blijft Harma nuchter onder alle aandacht en geeft aan: “Natuurlijk ben ik er ontzettend trots op dat ik de verkiezing heb gewonnen. Het is een mooie bekroning op m’n werk als NT2-docent en teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos. Ik geniet van het lesgeven en het geeft mij de energie om in de hectiek van alle veranderingen, steeds het belang van de leerlingen voorop te stellen. Want elk kind telt.”

titel afbeelding

Vragen & informatie ISK

Voor vragen, informatie of aanmelding kunt u terecht bij:
Harma Graveland, teamleider ISK
Wolfsbosstraat 3, Hoogeveen
E-mailadres: h.gravelandwind@wolfsbos.nl
Tel.: 06-125 549 30

Sfeertje proeven!

Kom eens langs Bekijk de film