Login
21 juni 2021 Project MultiCulti Cooking groot succes

Leerlingen van klas 3 (profiel Zorg en Welzijn) zijn de afgelopen drie weken bezig geweest met het project MultiCulti Cooking. Dit project is gericht op het kennismaken met verschillende landen en de daarbij horende culturen.

Traditionele lekkerijen
Tijdens het project hebben de leerlingen zich verdiept in land naar keuze door het maken van verschillende opdrachten, van het uitzoeken van de geschiedenis over het land, de cultuur, de geografie, geloof, een interview met een persoon uit het land, het leren groeten in de taal en natuurlijk ook de eetgewoonten. Daar hoort natuurlijk een lekker traditioneel hapje bij!

Syrië en Mexico 
Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen docenten uitgenodigd op de Food Market om te komen proeven, ruiken en ervaren. Zij konden hun stem uitbrengen op hun favoriete hapje en kraam. Na een het tellen van de stemmen was de uitslag remise. Zowel Syrië als Mexico haalden beiden 13 stemmen. Daarmee winnen beiden groepjes een Diner Cheque voor een etentje in het restaurant van Wolfsbos, locatie Harm Smeenge. Complimenten voor de inzet van alle leerlingen en hun kookkunsten, de docenten van Zorg en Welzijn zijn trots op het resultaat. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van dit geslaagde project MultiCulti Cooking.

Project MultiCulti Cooking groot succes
Terug naar het overzicht