Login
15 november 2021 Leerlingen genieten van gezond Nationaal Schoolontbijt

Leerlingen van de onderbouw van praktijkonderwijs de Meander en de Internationale Schakelklas hebben donderdag 4 november genoten van een heerlijk en gezond Nationaal Schoolontbijt. Het ontbijt is georganiseerd in samenwerking met het Voedingscentrum, supermarktketen Aldi, bakkers en productpartners. Naast gezellig samen ontbijten, is er met de leerlingen ook gesproken over de voordelen van ontbijten. Ontbijten geeft energie, levert voedingsstoffen, helpt de stoelgang en voorkomt snacken. 

Goede start
“Wij willen onze leerlingen leren hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten en wat je ’s ochtends het beste kunt eten. Gezonde voeding draagt bij aan een gezonde levensstijl. Daarom stimuleren wij onze leerlingen gezond te eten en bewuste keuzes te maken. Wij hopen dat ouders dit thuis ook doen”, zegt Ronnie van der Laan, conciërge van praktijkonderwijs de Meander in Hoogeveen.

Energieke schooldag
Het Nationaal Schoolontbijt doet onderzoek naar het ontbijtgedrag van leerlingen. Harma Graveland, teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos licht toe: "Zo laat de Ontbijtmonitor 2019 zien dat 5% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar niet dagelijks ontbijt. Dat lijkt misschien weinig, maar het gaat om veel kinderen. Juist omdat zij volop in de groei zijn is ontbijten extra belangrijk. Hun lichaam heeft een ontbijt nodig om te leren en te spelen. Ontbijten is de brandstof voor een energieke schooldag vol plezier!"

 

Leerlingen genieten van gezond Nationaal Schoolontbijt
Terug naar het overzicht