Login
14 maart 2023 Hoogeveen On Stage Doedagen scoren in De Tamboer: een spannend 'feestje' voor vmbo-leerlingen

Een beroepenfeest? Voor de Hoogeveense vmbo-scholen is dit inmiddels een begrip. Jaarlijks houdt Hoogeveen On Stage dit evenement in De Tamboer voor de honderden leerlingen uit de eerste twee vmbo-klassen van onder andere Wolfsbos. Een soort van speeddaten met bedrijven met als doel een ‘doedag’ te scoren bij een van deze bedrijven.

In verschillende blokken worden de leerlingen dinsdag met stampende beats en applaus binnengehaald. Over de rode loper, het zorgt veelvuldig voor verlegen blosjes op de wangen, maar het is ook mooi om de leerlingen de waardering te geven die ze verdienen. Iedereen moet twee bezoeken regelen. Hierop hebben ze zich voorbereid door visitekaartjes en een top 5 van bedrijven te maken.

Ruim 200 bedrijven
De ruim tweehonderd bedrijven die doedagen aanbieden staan opgesteld in thematische blokken bijvoorbeeld techniek, zorg, horeca en groen. Ieder thema is herkenbaar aan de kleur, gemarkeerd door trossen ballonnen. Soms lukt de gehoopte match niet, maar dat is niet erg. Want wie weet is een andere doedag juist een nieuwe weg. Deze ontdekkingstocht helpt de leerlingen beter passende keuzes te maken voor de toekomst.

Bron: Hoogeveensche Courant
Foto: André Weima

Hoogeveen On Stage Doedagen scoren in De Tamboer: een spannend 'feestje' voor vmbo-leerlingen
Terug naar het overzicht